Dells Registrerad partner-logotyp D-Links logotyp Blixtviks logotyp Affinity Telecoms logotyp Pandas logotyp Netviewers logotyp AB Comsolvia logotyp

Supporten upphör för Windows XP och Office 2003

Den 8 april 2014 upphör Microsoft att ge support för det tolv År gamla operativsystemet Windows XP. Det innebär att inga fler uppdateringar eller säkerhetsuppdateringar kommer att släppas för Windows XP. även supporten för Office 2003 upphör den 8 april 2014.

Vilka risker utsätter ni er för om ni inte uppgraderar?

System och program som inte underhålls och uppdateras är en stor säkerhetsrisk. Om du använder någon av dessa produkter idag är det hög tid att planera för uppgradering.

  • Säkerhetsrisk
  • Programvaruproblem
  • Ingen att kontakta
  • Driftstopp

Utan viktiga säkerhetsuppdateringar till Windows XP kan datorn bli sårbar för virus, spionprogram och andra skadliga program som kan stjäla eller skada företagets affärsdata och annan information. När Windows XP inte längre stöds ger inte heller ditt antivirusprogram fullständigt skydd.

Många program- och maskinvaruleverantörer kommer inte längre att ge support för produkter som används med Windows XP, eftersom de inte längre har tillgång till aktuella uppdateringar till Windows XP och Office 2003. Exempelvis drar nya Office fördel av det moderna Windows, och fungerar inte med Windows XP.

Om det uppstår något problem kommer teknisk online- och telefonsupport dessvärre inte längre att tillhandahållas, vilket innebär att du måste ta hand om problemet på egen hand.

Bristande support och programvarustöd tillsammans med åldrande maskinvara på vilken Windows XP körs ökar risken för systemfel och avbrott i verksamheten.

Nu är ett utmärkt tillfälle att modernisera er it-miljö.

Så kontakta Qnetcom för frågor och priser för att byta era gamla XP datorer eller för att uppgradera Office programvara.

Maila till