Dells Registrerad partner-logotyp D-Links logotyp Blixtviks logotyp Affinity Telecoms logotyp Pandas logotyp Netviewers logotyp

Information

test2

djsodifsdof

Windows XP samt office 2003 slutas uppdateras

Vad innebär det att supporten upphör för Windows XP? Microsoft har levererat support för Windows XP under 11 år.Nu är det dags för oss och våra partner inom maskin- och programvara att investera våra resurser i support av senare teknik så att vi kan fortsätta leverera nyskapande upplevelser. Efter 8 april 2014 går det inte längre att få teknisk support för Windows XP. Det går till exempel inte längre att få automatiska uppdateringar som skyddar datorn. Samma datum slutar Microsoft även tillhandahålla Microsoft Security Essentials för nedladdning på Windows XP.Om du fortsätter använda Windows XP efter sista supportdatum kan datorn vara sårbar för säkerhetsrisker och virus. Och eftersom allt fler program- och maskinvarutillverkare fortsätter att optimera sina produkter för senare versioner av Windows kan du räkna med att allt färre program och enheter kommer att fungera med Windows XP.Vilka blir följderna om min version av Windows inte längre stöds? En version av Windows som inte längre stöds får inga uppdateringar från Windows Update.I dessa ingår säkerhetsuppdateringar som skyddar din dator mot skadliga virus, spionprogram och annan skadlig programvara, som kan stjäla personliga uppgifter.Windows Update installerar även de senaste programuppdateringarna som förbättrar Windows stabilitet samt nya drivrutiner för maskinvaran och en del annat.SÅ VAD GÖR DU!KONTAKTA OSS FÖR ETT ERBJUDANDE nydator@qnetcom.se så får du en offert på en ny maskin med Windows 7 eller 8mvh Anders Thörnberg | Qnetcom

test

städ

Hur man återställer Internet Protocol (TCP/IP)

Om man får problem med TCP/IP protokollet kan det ibland vara bra att återställa det.
Det gör du på följande sätt

Manuell metod för att återställa TCP/IP

Obs! Det här avsnittet är avsett för avancerade datoranvändare. Om du inte är van vid avancerad felsökning ber du någon om hjälp eller kontaktar support. Information om hur du kontaktar support finns på kontaktinformationssidan på Microsofts webbplats Hjälp och support:

http://support.microsoft.com/contactus (http://support.microsoft.com/contactus)

Kommandot reset är tillgängligt i NetShell-verktygets IP-kontext. Så här använder du kommandot reset för att återställa TCP/IP manuellt:

 1. Öppna en kommandotolk genom att klicka på Start och sedan på Kör. Kopiera och klistra in (eller skriv) följande kommando i rutan Öppna och tryck på RETUR:
  cmd
 2. Kopiera och klistra in (eller skriv) följande kommando i kommandotolken och tryck på RETUR:
  netsh int ip reset c:\resetlog.txt
  Obs! Om du inte vill ange en katalogsökväg för loggfilen använder du följande kommando:
  netsh int ip reset resetlog.txt
 3. Starta om datorn.

Automatisk metod för att återställa TCP/IP

Klicka på länken ---> FIXIT från Microsoft

Henrik drivers till DELL 924

hej Henrik, du klickar på den HÄR länken och tryck på Download, väl sedan spara.

Sedan när du fått ner filen så väljer du kör

 

Lycka till Anders

Radera mitt Facebook konto

Om du vill radera ett FACEBOOK konto gör du så här.

Öppna och logga in på det konto som du vill RADERA

klicka sedan på länken nedan och följ instruktionerna OBS du har 14dagar på dig att logga in igen för att förhindra raderingen

Radera mig från facebook »

Spring Mobile GPRS-/MMS-inställningar för SonyEricsson

GPRS-/MMS-inställningar för SonyEricsson

Här nedan finns beskrivningar för hur du manuellt gör inställningar för GPRS och MMS.

SonyEricsson Xperia

För modellen XPERIA ska inställningarna finnas automatiskt i telefonen. Gå in under:
Inställningar
Trådlösa styrenheter
Mobila nätverksinställningar
Automatiska Internetinställningar, tryck på Konfigurera.
Då ska inställningarna för GPRS och MMS hämtas och ställas in automatiskt för Spring Mobil.

SonyEricsson Xperia X10 Mini & Xperia X10 Mini Pro

Här kommer steg-för-steg-guiden som beskriver hur ni ställer in era nya Sony Ericsson Xperia X10 Mini/Mini Pro för att kunna använda GPRS- och MMS-tjänst

Inställningar --> Trådlöst och nätverk--> Mobila nätverk

Roaming                      Ska var ibockad
Datatrafik                     Ska vara ibockad
Nätverksläge                Föredrar GSM/WCDMA
Nätverksoperatörer       Välj en nätverksoperatör
Åtkomstpunktsnamn
SMS-Center                 +46707990015


Åtkomstpunktsnamn --> Spring Start!
 
Namn                 Spring Start
APN                   data.springmobil.se
Proxy                 213.88.184.41
Port                   8080
Användarnamn   <har inte angetts>
Lösenord           <har inte angetts>
Server               <har inte angetts>
MMSC              <har inte angetts>
MMS-Proxy       <har inte angetts>
MMS-Port         <har inte angetts>
MCC                 240
MNC                 10
APN-data          default

Åtkomstpunksnamn --> Spring MMS

Namn               Spring MMS
APN                 mms.springmobil.se
Proxy               <har inte angetts>
Port                 <har inte angetts>
Användarnamn  <har inte angetts>
Lösenord          <har inte angetts>
Server              <har inte angetts>
MMSC              http://mms.springmobil.se
MMS-Proxy       213.088.184.037
MMS-port          8080
MCC                 240
MNC                 10
APN-typ            mms

Flytt till nya lokaler 2010-2011

Ja då var det dax för oss på Qnetcom att sätta oss lite på kartan.
Vi inledde vår flytt till nya lokaler på Eleonoragatan 4 i slutet på December 2010 och börjar nu bli klara.

 

Allt du behöver veta om Phishing, är jag utsatt för det?

 

Panda Security visar användare hur det går att undvika att bli den svagaste länken i datorns säkerhet.

Varje dag försöker cyberbrottslingar hitta nya vägar att lura in oss i deras fällor. Panda Security visar användare hur det går att undvika att bli den svagaste länken inom datorsäkerhet.

Hotet. Phishing är en teknik för att lura användare att tro att de är på en bekant webbplats och därigenom stjäla konfidentiell information.

Infektionen. Det finns många sätt att omdirigera användare till dessa sidor: via spam, över telefon och över det nya sättet "tab nabbing".

Faran. Om användaren går på bedrägeriet kan viktig information stjälas, såsom banklogin eller andra inloggningsuppgifter.

Offren. Detta hot påverkar alla typer av användare; hemanvändare, företag, offentlig sektor…

Det finns ett "IT-ordspråk" som lyder: ”Det allra farligaste viruset sitter mellan tangentbordet och stolen“.
Luis Corrons
PandaLabs Teknisk chef

Lär dig hur du kan unvika Phishing attacker här

 

 

Nya IE9 äntligen här för dom som ska ha det senaste

 Sugen på nya IE9 hämta den här

 

Text från Microsoft:

Vad innehåller Internet Explorer 9 för nyheter?

Förbättringarna av Internet Explorer handlar lika mycket om vad du ser som vad du inte ser. Internet Explorer 9 har en enkel och effektiv design, färre dialogrutor att klicka sig igenom, mer intuitiv navigering och många nya funktioner som underlättar surfandet på Internet. Med funktioner som fasta webbplatsgenvägar kan du fästa dina favoritwebbplatser direkt i Aktivitetsfältet och få en klicks åtkomst till dem. Andra funktioner, till exempel maskinvaru-accelerationen, gör surfningen allmänt snabbare. När du använder Internet Explorer 9 uppför sig och känns webbplatser mer som programmen som finns installerade på din datorn.

Detta är nyheterna:

Effektiv design

Det första du lägger märke till när du öppnar Internet Explorer 9 är det kompakta användargränssnittet. De flesta funktionerna i kommandofältet, till exempel Skriv ut eller Zooma, kan du nu komma åt genom att klicka på knappen Verktyg, och dina favoriter visas när du klickar på knappen Favoriter. I övrigt innehåller Internet Explorer de grundläggande kontroller du behöver och låter webben stå i centrum.

Obs! Om du vill återställa kommando fältet, fältet Favoriter och statusfältet högerklickar du till höger om knappen Ny flik och väljer dem sedan på menyn.

Fasta webbplatsgenvägar

Om du regelbundet besöker vissa webbsidor kan du göra dem till fasta webbplatsgenvägar så att du kan gå till dem direkt från Aktivitetsfältet på ditt Windows 7-skrivbord. Det är enkelt att skapa en fast webbplatsgenväg: dra stiftikonen i Adressfältet (eller webbplatsikonen från den nya fliksidan) till Aktivitetsfältet. Webbplatsens ikon sitter sedan kvar där tills du plockar bort den. När du klickar på ikonen öppnas webbplatsen i Internet Explorer. När du öppnar en fast webbplatsgenväg visas webbplatsikonen högst upp i webbläsaren så att du enkelt kan gå till webbplatsens startsida. Färgen på knapparna Bakåt och Framåt ändras så att den överensstämmer med ikonens färg.

Visa och spåra hämtningsbara filer

Dialogrutan Visa hämtningar är en ny kraftfull funktion med en löpande lista över filerna som du hämtar från Internet. Om en fil eventuellt är skadlig visas en varning. Med hjälp av Visa hämtningar kan du pausa och starta om en hämtning, vilket är bra om du har en långsam Internetanslutning. Dessutom kan du se var på datorn du kan hitta de hämtade filerna. Du kan när som helst rensa listan.

Förbättrade flikar

Med hjälp av flikar kan du enkelt flytta dig mellan flera öppna webbsidor i ett enda fönster, men ibland vill du kanske titta på två sidor med flikar samtidigt. Med Avrivningsflikar kan du dra ut en flik ur Internet Explorer för att öppna flikens webbsida i ett nytt fönster och fästa den där så att du kan se dem bredvid varandra. Flikarna färgkodas dessutom så att du kan se vilka av de öppna webbsidorna som hör ihop – ett behändigt visuellt hjälpmedel när du växlar mellan olika flikar.

Ny fliksida

På den omdesignade nya fliksidan visas de webbplatser som du oftast besöker. Webbplatserna färgkodas för att underlätta navigeringen. Med hjälp av en webbplatsindikator kan du dessutom se hur ofta du besöker de olika webbplatserna. Du kan dock när som helst ta bort eller dölja de visade webbplatserna.

Söka i Adressfältet

Du kan nu göra sökningar direkt från Adressfältet. Om du anger adressen till en webbplats kommer du direkt till webbplatsen. Om du anger ett sökord eller en ofullständig adress startar du en sökning med den sökmotor som du använder för tillfället. Klicka i Adressfältet och välj den sökmotor du vill använda i listan med ikoner eller lägg till en ny.

När du gör en sökning från adressfältet kan du välja att öppna en sida med sökresultat eller bara det första sökresultatet (om din sökmotor har stöd för den funktionen). Om du vill kan du även få förslag på sökord i Adressfältet, men den funktionen är som standard inte aktiverad eftersom du kanske inte vill dela vad du skriver med en sökleverantör.

Meddelandefältet

I meddelandefältet längst ned i Internet Explorer visas viktig statusinformation när så behövs, men du måste inte klicka dig igenom en hel serie av meddelanden innan du kan fortsätta surfa.

Prestandaguide för tillägg

Tillägg, till exempel verktygsfält, kan förbättra ditt surfande, men de kan även påverka surfhastigheten negativt. Prestandaguiden för tillägg visar om ett tillägg drar ned din surfhastighet och du kan sedan bestämma om du vill inaktivera eller ta bort det.

Maskinvaruacceleration

För att få bättre prestanda använder Internet Explorer datorns grafikprocessor, dess GPU, för grafiskt krävande uppgifter som direktuppspelning av video och onlinespel. Tack vare utnyttjandet av grafikprocessorn får du en snabbare och bättre upplevelse av webben i Internet Explorer.

Tele2 inställninga för mobilsurf och MMS på iPhone

Tele2 inställningar
Det som skiljer sig från vanliga telefoner och iPhone är inställningen under APN:
Normalt är det: internet.tele2.se men ska vara surf.tele2.se

Så det ska se ut som följande under Inställningar - Allmänt - Nätverk - Mobildata

Mobildata
APN: surf.tele2.se
Användarnamn:
Lösenord:

MMS
APN: surf.tele2.se
Användarnamn:
Lösenord:
MMSC: http://mmsc.tele2.se
MMS Proxy: 130.244.202.030:8080
MMS Max Message Size:
MMS UA Prof URL:

 

Trött på jobbet och vill spela lite

något du måste prova klicka här

Sugen på Seagate® Momentus® XT drive

Nu är den snart här.....Seagate® Momentus® XT drive
kolla in den HÄR

 • Capacity: 500GB, 320GB, 250GB
 • Interface: SATA 3Gb/s with Native Command Queuing
 • Solid state memory, SLC NAND: 4GB
 • Cache: 32MB
 • Spindle speed: 7200-RPM
 • Adaptive Memory technology
 • Vidarekoppling, Medflyttning, av samtal på din IP telefon från Affinity

   

  Medflyttning

  Medflytta samtal till din telefon till vilken annan telefon du vill.

  • Medflytta din telefon genom att trycka *21* #  , där  är det nummer du vill koppla din telefon till.

  • Koppla ur medflyttning, #21#

   

   

  Vidarekoppling vid upptaget

  Vidarekoppla inkommande samtal vid upptaget till vilken telefon du vill.

  • Aktivera genom att trycka *67*#

  • Koppla ur vidarekoppling vid upptaget, #67#

   

   

  Vidarekoppling vid ej svar

  Vidarekoppla samtal till din telefon efter att du inte svarat under en viss tid.

  • Aktivera genom att trycka *61* # . Då vidarekopplas samtalet efter 15 sekunder.

  • Aktivering kan även göras genom att trycka *61** #, där anger tiden innan samtalet kopplas vidare.

  • Vid vidarekoppling till förprogrammerat nummer, aktivera genom att trycka , eller då vidarekoppling skall ske efter 15 sekunder.

  • Koppla ur vidarekoppling vid ej svar, #61# .

  Du kan också göra det via "mina sidor":

  Http://minasidor.clubtele.se


  Web-login: ditt kund nummer
  Web-lösenord: din lösen

  Komma igång med Telia HomeRun

  Komma igång med Telia HomeRun

  För att använda Telia HomeRun behöver du en bärbar dator eller PDA som är förberedd för Wi-Fi (Wireless-LAN).
  Detta innebär att datorn antingen har ett inbyggt W-LAN-kort eller att du använder ett PC-kort för Wi-Fi.

  Du behöver även ett abonnemang för Telia HomeRun.
  Slutligen måste du befinna dig på en plats med Telia HomeRun täckning.


  Så här loggar du in på HomeRun

  1. Gå till W-LAN-kortets inställningar för nätverks-id, ESS-ID. Inställningen skall vara homerun.

  2. Gå till W-LAN-kortets inställningar för kryptering och stäng av eventuell kryptering.

  3. Kontrollera att W-LAN-kortet har kontakt med nätverket (eventuellt måste datorn startas om).

  4. Starta webbläsaren och gå till https://login.homerun.telia.com (Stäng av eventuella proxy-inställningar i browsern).

  5. Ange ditt användarnamn och lösenord.

  6. Ett sessionsfönster med knapp för utloggning presenteras samt en välkomstsida med information om den plats du befinner dig på.

  Så här loggar du ut från HomeRun

  1. Stäng av eventuella VPN-klienter.

  2. Klicka på “Logga ut” i sessionsfönstret. Har du stängt sessionsfönstret återskapas det genom att du går till https://login.homerun.telia.com/sd/create_session_window. Ett tips är att skapa en genväg till denna adress. Detta är särskilt viktigt om du använder en PDA som inte stödjer fler än ett fönster åt gången.

  3. Sessionsfönstret indikerar nu att du loggat ut från Telia HomeRun.

  Utgående mailserver

  För att skicka mail i Homeruns nätverk kan du behöva använda följande utgående mailserver:
  mail.homerun.telia.com

   

    Har du Telia GSM i mobilen kan du hitta närmaste HomeRun-plats genom att skicka ett SMS med texten homerun till 4499.
  I retur får du ett SMS med adresserna till de platser som ligger närmast. Du kan även söka efter närmaste HomeRun-plats på vår WAP-portal Telia Surfport (mobil.teliasurfport.se) där du hittar Telia Nära Dig under Sök & Hitta.

  Produktinformation


  Broschyr

  Installera om eller reparera Internet Explorer i Windows Vista och Windows XP

  I den här artikeln från Microsoft beskrivs hur du installerar om eller reparerar Windows Internet Explorer i Windows Vista och Windows XP. Detta kan vara nödvändigt om du har problem med Internet Explorer om filer har skadats eller om registreringsinformation saknas.

  Gå till Microsoft support för mer information och fil hämtning, klicka här

  Kolla upp din IMEI kod på din iPhone och skydda den mot stöld

  En iPhone är bra till mycket, både för företag och privatmail. Man synkar i regel hela telefon mot ex. Outlook då har man allt på 2 ställen. Det är sedan väldigt enkelt att återställa all information snabbt . Men vad händer om olyckan är framme och du tappar bort din iPhone eller ännu värre den blir stulen?

   1. Lägga in en låskod på din iPhone så att inte vem som helst använda den. Låskoden hittar du under inställningar "Allmänt" Här kan du ställa in Autolås och Lösenkodslås. Ställ in så att all information raderas om koden slås in fel för många gånger, det gör ju inget då du har backup på din dator
  2. slå in *#06# på din iPhone för att få upp IMEI koden. Notera den och spar den på ett säkert ställe

  Så fort du märkt att telefonen är borta, ring din operatör och spärra ditt abonnemang!

  Telia spärrservice: 90 200 eller + 46 771 910 350
  Telenor spärrservice: 020-222 222 
  Tre spärrservice: 0771 – 735 537
  Tele2  Kundservice: 0772-25 25 25 (Vardagar: 07.00-20.00, Helger: 09.00-15.00)
  När kundservice har stängt: 0586-79 53 88
  Från utlandet: +46 856 22 20 40.  När detta är gjort, kontaktar med Polisen via hemsida; www.Polisen.se , eller via telefon:  114 14.
  När en polisanmälan är gjord får ni ett case nummer (även kallat k-nummer), detta uppger du tillsammans med IMEI koden till din operatörs kundtjänst för att göra telefonen obrukbar.

  Kopiera över bilder, music, filmer från din iPhones till datorn/iTunes

   

  Här har du ett gratis program som gör att du enkelt kan kopiera över från din iPhone/Pod till PC.
  Du kan enkelt kopiera musik, videos, playlists och foton från din iPhone/iPod till din dator och till Itunes. Pod to PC fungerar med alla iPods inkluderat iPad and iPhone. Pod to PC använders USB kabeln och fungerar med eller utan jail-breaking, så du behöver inte modifiera din iPhone/iPod.

  pProgrammet hämtar du på Macroplant där du kan läsa lite mer

  Testa om ditt system är öppet för att Relay genom din server

  Det finns många test för att kontrollera relay här har du en enkel, kör

  En mer utförlig test hittar du här

  Kan inte läsa 2007 Word, Excell samt Powerpoint dokument

  När Microsoft tog fram Office 2007 så gjorde man om filändelsen på dessa dokumnet.
  Tidigare var det filändelse *.doc *.xls och på 2007 är det *.docx, dom har altså lagt till ett ( X ) vilket gör att tidigare versioner av Office inte förstår vilket program som ska öppnas då man vill öppna dessa dokumnet.
  Normal så ska dator hämta dessa filer med om du inte har aktiverat från Windows update till Microsoft update så får du inte ner dessa.

  I så fall kan du hämta dessa här, länk till olika Viewer Word, Excel, Powerpoint

  se sedan till att att aktivera Microsoft uppdate det gör du på Windows update sidan

  Varningslistan, oseriösa företag.

  Varningslistan sammanställer och varnar för företag som ofta förekommer i klagomålssammanhang. Svensk Handels Varningslista bedömer företag utifrån marknadsrättsliga grunder, det vill säga huruvida företagets marknadsföring och beteende på marknaden är seriöst. I menyn till vänster kan du läsa om de kriterier som ligger till grund för publiceringarna på listan.

  Läs mer här

  Fler listor nedan

  Groth & Co:s varningslista »
  Finansinspektionens varningslista »

  Hittar inget mobilt nätverk på min XPS laptop med inbyggt modem

  Om du har problem med din XPS som har inbyggt 3G modem som inte hitta något mobilt nätverk.

  Prova då att installera detta program som är rekomenderat av DELL support.

  Supporterade operativ
  Microsoft Windows Vista 32-bit
  Microsoft Windows Vista 64-bit
  Microsoft Windows XP

  Drivrutinerna är för:
  Dell Wireless Manager application for DW5530 WWAN embedded module

  Programmet ersätter Contact Mobile Manager samt Dell Mobile Broadband Manager som ibland inte fungerar, du hittar det här 101Mb stor

  Vi installation ser du att DELL tagit drivers från Sony Ericsson

  Office 2007 installation körs varje gång jag startar Word or Excel,

  Windows Vista: Office 2007 installation körs varje gång jag startar Word, Excel, PowerPoint etc.

  My laptop has Windows Vista Ultimate 32-bit installed as the operating system, but looking at Google, the problem affects any version of Vista.  Here is how the problem manifested on my machine.

  1. I install Office 2007 on the machine.  The machine does not have any previous version of Office on it.
  2. When I run Word, the installation screen comes up and takes a minute or two configuring Office.  On closing Word and restarting it, the installation routine runs again.  In fact, it runs every time I run Word.
  3. When I run Excel, I get a rather unhelpful dialogue box popup saying merely “stdole32.tlb”.   On clicking the close button for this dialogue box, it closes and Excel and the installation routine runs to configure Office 2007.  Again, this happens EVERY time I want to run Office 2007 applications Word and Excel.  The other applications appear to work OK on my machine.

  The problem is down to registry problems, and I want to thank Brian Peek for the solution.  However, since my operating system is in Spanish, and not English, his instructions needed a little modification.  Here is a complete walk-through to solve this problem that gives you the info you need if your Windows Vista is in another langauge.

  DISCLAIMER: If you follow these instructions, I take no responsibility for any problems you may subsequently have.  You are using these instructions at your own risk.  Also, this has not been tested on 64-bit Vista or any other version besides Windows Vista Ultimate 32-bit.  Of course, if you do decide to go ahead and try this fix, you should backup your registry and your important data.

  REQUEST: If this solution works for you (or even if it doesn’t), please consider adding a comment at the end of this page so that I can see whether this fix works for the majority of people trying it.  Thanks very much, I appreciate it!

  The first step is to check that your computer is indeed suffering from the permissions “bug” in Vista.  Click the Windows Start Button, and type regedit into the search box and hit return.

  run-regedit

  This will open up Windows Regedit tool.  Right click on HKEY_CLASSES_ROOT, and select Permissions:

  run-regedit-2

  This is what you should see in the resulting dialogue box:

  reg2

  Permissions should be set for a variety of users.

  If your dialogue box looks like the following screenshot, then you have a problem:

  reg

  As you see, no permissions have been assigned to HKEY_CLASSES_ROOT.  This is cause of the Office 2007 installation problems, as well as potentially a lot of other problems you are having with installing products.

  The very first thing you need to do is backup your registry.  There is a good walkthrough of doing this here.

  Next, you need to download a Microsoft tool called SubInACL and install it.

  If your computer is the same as mine, it should install into the following folder:

  c:program filesWindows Resource KitsTools

  Open your text editor and paste in the following code:

  subinacl /subkeyreg HKEY_CURRENT_USER /grant=administrators=f /grant=system=f /grant=restricted=r /grant=YOURUSERNAME=f /grant=restricted=r /setowner=administrators
  subinacl /keyreg HKEY_CURRENT_USER /grant=administrators=f /grant=system=f /grant=restricted=r /grant=YOURUSERNAME=f /grant=restricted=r /setowner=administrators

  subinacl /subkeyreg HKEY_LOCAL_MACHINE /grant=administrators=f /grant=system=f /grant=users=r /grant=everyone=r /setowner=administrators
  subinacl /keyreg HKEY_LOCAL_MACHINE /grant=administrators=f /grant=system=f /grant=users=r /grant=everyone=r /setowner=administrators

  subinacl /subkeyreg HKEY_CLASSES_ROOT /grant=administrators=f /grant=system=f /grant=users=r /setowner=administrators
  subinacl /keyreg HKEY_CLASSES_ROOT /grant=administrators=f /grant=system=f /grant=users=r /setowner=administrators

  Save the file in the same folder as SubinACL.exe as “officefix.cmd”.

  Now, edit the file by replacing the following text:

  YOURUSERNAME – replace with your computer username.

  You can find this by going into the control panel, and opening up User Accounts.

  username

  In my case, I replace YOURUSERNAME with Andy

   

  NON-ENGLISH Vista additional instructions

  Now, here is where you have to add an additional couple of steps if you are using a version of Windows Vista that is not in English.  You also need to replace these:

  administrators & users – needs to be replaced with the equivalent in your language.

  If you are unsure what these equivalents are, you can find this information by looking at the properties of the hard drive on your computer.  Open Explorer, and right click the C: drive and select properties:

  finding-equivalent

  In the dialogue that opens, click onto the Security tab.  You should see both the administrator and the users equivalent words on that tab:

  admin-users

  If you do not see these users listed here, look at the properties of files or folders on your hard disk until you see these users and you have the equivalent words in your OS language.

  Look at the table below to see what you need to substitute in your officefix.cmd file if your OS is in a non-English language (If you can supply this info in another language, please post a comment at the end of this page):

  English Administrator Users
  Spanish Administradores Usarios
  French
  (thanks Romu)
  administrateurs utilisateurs
  Dutch (thanks Bavo) Administratrors gebruikers
  German (thanks Raymond) Administratoren Benutzer
  Portuguese (thanks Clara) Administradores Utilizadores
  Swedish (thanks Emil) administratörer användare

  NOTE: Raymond who provided the German translation above, added the following piece of advice:
  “If the user name contains a space, it should be written in quotes (“”) in officefix.cmd”

  OK; you are now ready to run “officefix.cmd”

  Open Windows Explorer and navigate to the folder where SubInACL.exe and your officefix.cmd files are located. This is probably:

  c:program filesWindows Resource KitsTools

  Double click the officefix.cmd file.  A screen should open and you can see the progress of the operation.

  You can now go and have a coffee.  The process may take several minutes.  When it is complete, try running Word and Excel again.  This fixed my problems.

  Since fixing my installation of Office 2007 (or should I say the Windows Vista Registry permissions), I have looked into other problems caused by the same registry bug.  Here is a great post on Aaron Stebner’s blog showing how to reset your Windows Vista registry.  His fix also addresses permissions in the program files folder and the windows directories.

  I have since applied this fix over the top of the one I described above, and have had no problems with my machine since (except an annoying Adobe Updater issue, but I suppose I cant win everything).

  Please feel free to leave a comment at the bottom of this page if you have found this works for you (or if you have any problems with it).  If you are using a different language, please post the words you need to substitute for administrators & users to help others trying to fix this Windows Vista problem.

  Jag kan inte avinstallera Officepaketet

  Om du har problem med att avinstallera någon av nedastående Officepaket gå då till den
  här länken

  Problem så detta kan komma då man installera flera olika officepaket på samma dator

 • Microsoft Office Professional Plus 2010
 • Microsoft Office Professional 2010
 • Microsoft Office Professional Academic 2010
 • Microsoft Office Basic 2007
 • Microsoft Office Enterprise 2007
 • Microsoft Office Home and Student 2007
 • Microsoft Office Enterprise 2007 Home Use Program
 • Microsoft Office Small Business Edition 2003
 • Microsoft Office Professional Plus 2010 Home Use Program
 • Microsoft Office Professional Plus 2007
 • Microsoft Office Professional Enterprise Edition 2003
 • Microsoft Office Professional 2007
 • Microsoft Office Home and Student 2010
 • Microsoft Office Home and Business 2010
 • Microsoft Office Standard 2007
 • Microsoft Office Standard 2010
 • Microsoft Office Professional Edition 2003
 • Microsoft Office Standard Edition 2003
 • Microsoft Office Student and Teacher Edition 2003
 • How do I uninstall Office 2003, Office 2007 or Office 2010 suites if I cannot uninstall it from Control Panel?

  Sometimes you cannot uninstall the existing 2003, 2007 or 2010 Microsoft Office suite on your computer by using the Add or Remove Programs feature in Control Panel of Windows XP or the Programs and Features feature in Control Panel of Windows Vista if one of the following conditions is true:

  Problem med att du inte kan öppna länkar i Outlook

  Om du får upp följande fel " Åtgärden har avbrutits på grund av begränsningar i datorn. Kontakta systemadministratören." då du klickar på en länk i Outlook för att komma till någon sida.

  Prova då att köra Fixit från Microsoft som åtgärdar problemetklicka här

  Problem med slö dator efter Microsoft uppdatering.

  Det har visat sig att efter den senaste uppdateringen från Microsoft på Silverlight så blev det problem på vissa dator med Panda.

  Du kan därför hämta en HOTFIX från Panda HÄR

  Samtal väntar (Telia hur du aktiverar tjänsten)

  Samtal väntar

  Svara när det ringer, fastän du redan talar i telefon. Koppla in tjänsten med *43#. Tryck R2 för att svara på samtal nummer 2. Tjänsten är kostnadsfri.
  Du hör två diskreta tonsignaler i din telefon om ytterligare någon ringer till dig. Du kan då välja att ta emot det nya samtalet, att pendla mellan det första och det andra samtalet, att tala med båda samtidigt eller låta den som ringer  få upptagetton direkt. Allt gör du enkelt med några knapptryckningar.

  Gör så här för att beställa Samtal väntar:
  1. Lyft luren.
  2. Tryck *43#.
  3. En talmaskin bekräftar din beställning.

  Gör så här för att kontrollera att tjänsten är inkopplad:
  1. Tryck *#43#.
  2. En talmaskin bekräftar.

  Gör så här om du vill tala med den som ringer upp medans du pratar
  1. Be den du talar med vänta.
  2. Tryck R2 och svara.
  3. Tryck R2 igen när du vill växla mellan samtalen.
  4. Tryck R1 när du vill avsluta det pågående samtalet och ta över det som väntar.

  Gör så här om du vill att den som ringer ska märka att du är upptagen:
  1. Tryck R0 så tutar det upptaget direkt.
  2. Du kan fortsätta det första samtalet som om ingenting har hänt.

  Gör så här om du vill låta den som ringer vara med i ditt pågående samtal:
  1. Tryck R2 och sedan R3.
  2. Nu kan alla tre tala med varandra.

  Gör så här för att avbeställa Samtal väntar:
  1. Lyft luren.
  2. Tryck #43#.
  3. En talmaskin bekräftar din avbeställning.

  Bra att känna till:
  • Du har 24 sekunder på dig att ta det väntande samtalet. Därefter tutar det alltid upptaget hos den som ringer till dig.
  • Om du väljer att växla mellan samtalen kan den som väntar inte höra det andra pågående samtalet.
  • Om du använder fax eller telefonmodem och har tjänsten inkopplad kan meddelande tjänsten störa din dataförbindelse.
  • Tjänsten Samtal väntar kan inte användas om man använder (vidarekoppling till Telesvar vid upptaget).

  Min Iphone vill inte starta, svart skärm

  Om din iPhone inte starta upp utan skärmen är helt svart och den är helt död.
  Då kan det vara lägga att prova med att hålla nere on/off samt home knappen i 15-20 sekunder, med lite tur så start din Iphone upp igen.
  Anledningen till att du kan få detta problem enligt vissa källor är att man inte laddar Iphonen på rätt sätt.
  Med rätt sätt menas att du INTE ska plugga in den för ladding korta perioder när den går ner på rött bara för att kunna använda den en lite stund till.
  Utan se till att den alltid laddas en längre tid, helst så den blir full laddad.
  Vi rekommenderar dig att ALLTID full ladda din Iphone varje dag/natt.

   

  Långsamt att surfa problem med IE8

  Många användare som har installerat Internet Explorer 8 tycker att den går segt och tycker inte alls att surfupplevelsen är speciellt snabb. Flera rapporter på nätet visar att man genom att registrera en dll-fil kan åtgärda detta problem och snabba upp Internet Explorer 8 ordentligt, i Windows XP, Windows Vista men även Windows 7. I Windows XP kör du nedanstående kommando i Start > Kör medan du i Windows Vista och Windows 7 söker upp cmd.exe i sökfältet i startmenyn och sedan högerklickar det och väljer Kör som administratör. När du har kört kommandot nedan så startar du om din dator.

  regsvr32 actxprxy.dll

  Tele2: Hur man ändra e-post inställningar

  Allt fler leverantörer av bredband ISP (Internet Service Provider) ändra så att någon form av autentisering behövs för att validera att det är rätt person som skickar e-post. Detta kan göras på olika sätt. Oftast så sätter man in SSL och att man använder samma validering som när man hämtar e-post d.v.s. ditt användarnamn samt lösen. Man brukar också sätta upp en specifik port då många ISP blockerar port 25 som är standard för att skicka e-post, d.v.s. utgående SMTP.

  Hos Tele2 måste du använda deras utgående SMTP

  • Inkommande e-post (POP3): mail.tele2.se
  • Utgående e-post (SMTP): mail.tele2.se
  • Port för utgående e-post: 587

  Det bästa du kan göra är att använda deras guide för att göra justera dina inställningar. Tänk på att bara för att du sitter på ett Tele2 nät så är det inte säkert att du ska använda deras inställningar, man måst skilja på ISP och leverantör av e-post som kan var någon helt annan. 

  Om man ex. har en laptop och använder olika nät så ”ska” man sätta upp e-post kontot där man specificerar utgående mail porten SMTP, på så sätt så fungerar din e-post hos alla leverantörer. 

  Du hittar Tele2 inställningar här.

  Telia: Hur man ändra i e-postkonto inställningarna

  Allt fler leverantörer av bredband ISP (Internet Service Provider) ändra så att någon form av autentisering behövs för att validera att det är rätt person som skickar e-post. Detta kan göras på olika sätt.Oftast så sätter man in SSL och att man använder samma validering som när man hämtar e-post d.v.s. ditt användarnamn samt lösen. Man brukar också sätta upp en specifik port då många ISP blockerar port 25 som är standard för att skicka e-post, d.v.s. utgående SMTP.

  Hos Telia ska du använda deras utgående SMTP

  • Inkommande e-post (POP3): mailin.telia.com
  • Utgående e-post (SMTP): mailout.telia.com
  • Port för utgående e-post: 465

  För det mesta så kan man även hos Telia använda deras utgående SMTP adress smtprelay1.telia.com på just port 25 utan validering, men det fungerar inte alltid.

  Det bästa du kan göra är att använda deras guide för att göra justera dina inställningar. Tänk på att bara för att du sitter på ett Telia nät så är det inte säkert att du ska använda deras inställningar, man måst skilja på ISP och leverantör av e-post som kan var någon helt annan.

  Om man ex. har en laptop och använder olika nät så ”ska” man sätta upp e-post kontot där man specificerar utgående mail porten SMTP, på så sätt så fungerar din e-post hos alla leverantörer.

  Du hittar Telias inställningar här 

  Hur ansluter jag mig till stadsnätet i Eskilstuna

  Steg 1 Först och främst måste din fastighet vara ansluten till Stadsnätet.
  Du kan gå in på EEM och kolla klicka här.

  Säkerhetkopiera enkelt hela din dator!

  Seagate® Replica™ din säkerhet.

   

  Ca pris 895 exkl. moms

  seagate replica

   

 • Säkerhetskopiera hela din dator automatiskt.
 • Ta bort det jobbig hantering av backupprogram.
 • Direkt åtkomst till filer som du av misstag raderat.
 •  Vill du veta mer klicka här

  A complete PC backup system.

  No file is too big or too small. Back up your whole hard drive.

  • Effortless, automatic backup for everything on your PC, including the operating system, programs, and settings.
  • No tedious installation, nothing to configure.
  • Up to 250GB capacity for single PC and 500 GB for multiple PCs.
  • USB 2.0.

  Every file is perfectly safe.

  From a little mistake to a major catastrophe, your files will always come back.

  • Easily retrieve accidentally deleted files.
  • Restore your entire system in the event of a PC crash

  logga Windows 7

  Vill du ha remote access till en dator från din gammal Windows 95-98-2000 maskin

  Programvaran passar på följande operativ Windows 95, Windows 98 and 98 Second Edition, Windows Me, Windows NT 4.0, och Windows 2000. det är samma program som används på Windows XP Service Pack 1.)
  Klick här för att hämta.

  Uppgradera ditt 3 (TRE) modem

  Ibland händer det att vissa Windows uppdateringar ställer till det lite på datorn för vissa applikationer.
  Här kan du hämta nya drivers till dit 3(TRE) modem

  Kan jag få mitt ZyXEL modem att köra 2,5 Mbit uppströms?

  Kan jag få mitt ZyXEL modem att köra 2,5 Mbit uppströms?

  I regel så går det bra att få 2,5 Mbit uppströms med dom Zyxel modeller där modellnumret slutar på 61 (du kan behöva uppdatera firmware) och dom som slutar på D1 för att få stöder för 2,5Mbit.

  "Tänk på att detta endast gäller om du kör 24Mbit"

  Uppdatera ditt ZyXEL modem här.

   

  Mer information

  TELIA:Hur kan jag öka min uppströmshastighet?
  ... uppströmshastighet (upp till 2,5 Mbit/s). Kontakta din modemtillverkare för hjälp med uppgradering och stöd för Annex-M. Av tekniska skäl kan du som har Telia Digital-tv inte få den högre uppströmshastigheten.

  Wikipedia: ITU G.992.5 Annex M är protokoll relaterat till datatrafik över ADSL, protokollet är även en ITU-standard.

  Ett sätt att höja hastigheten på uppströms på en ADSL-uppkoppling. Exempelvis kan man på en 24/1 Mbit/s-uppkoppling höja upplänken från 1 Mbit/s till ca 3,5 Mbit/s, med motsvarande minskning på hastigheten nedströms. Detta görs genom att man höjer frekvensskillnaden mellan upp/nerström från 138kHz till 276kHz.

  I Sverige började internet leverantören Telia använda denna standarden i oktober 2006.

  Höj din ut/uppströms hastighet från 1Mbit till 3,5Mb

  ITU G.992.5 Annex M är protokoll relaterat till datatrafik över ADSL, protokollet är även en ITU-standard.

  Ett sätt att höja hastigheten på uppströms på en ADSL-uppkoppling. Exempelvis kan man på en 24/1 Mbit/s-uppkoppling höja upplänken från 1 Mbit/s till ca 3,5 Mbit/s, med motsvarande minskning på hastigheten nedströms. Detta görs genom att man höjer frekvensskillnaden mellan upp/nerström från 138kHz till 276kHz.

  Gör din bredbands test här

  Bredbandskollen TPTEST är ett enkelt sätt för dig att testa din bredbandsuppkoppling. Har du rätt hastighet?


  Du kan enkelt prova din Interenetförbindelse och se vilken hastiget du har, att tänka på att så gott som alla bredbandsleverantörer har endast 1Mb ut, så hr du ex. 8Mb så har du 8Mb in samt 1Mb ut  Starta guiden

  ny mediaspelare från DELL

  Inspiron Zino HD är här
  Premiär för den nya stationära minidatorn InspironTM  Zino HD. Förbluffande många smarta funktioner ryms i en så liten nätt kvadrat – 7,8 × 7,8 tum närmare bestämt.

  • Anpassa datorn med 10 utbytbara alternativ för färger och mönster
  • Så liten och behändlig att den får plats nästan var som helst
  • Få ut mesta möjliga av dina filmer med HDMI och Blu-ray DiscTM -enhet (tillval)
  • Separat grafikkort (tillval), upp till 8 GB minne1 och upp till 1 TB2 hårddisk ger otroliga prestanda

   

  Använda mus och tangentbord på Xbox 360

  Är du en gammal gamer som jag och vill använda mus och tangentbord till din Xbox 360?

  Här har du länken där du kan köpa en adapter för mus & tangentbordet.

  Vilka Ipconfig kommandon finns?

  Ibland så kan det vara bra att använda sig av Ipconfig kommandon för att till exempel frigöra och förnya IP adressen på en dator (under förutsättning att den hämtas via DHCP förstås)

  Du kan här gå in till Microsoft och kolla vad dom olika kommandona gör.

  Avinstallation av felaktig Panda agent

   

   

  http://ftp.pcm.se/download/protectionremover3.exe

   

   

   

  Kan jag uppgradera min dator till Windows 7

  Du kanske undra om du kan uppgradera din dator till Windows 7. Det du kan göra är att hämta och kör Windows 7 Upgrade Advisor för att se om du kan installera W7 på din dator. Det programmet gör är att genomsöker din dator/enheter och installerade program, för att se om dom är kompatibla mot W7. Programmet ger också råd om hur du ska lösa eventuella problem som hittats, samt vad du ska göra innan du uppgraderar.

  Gå in och hämta programet för att testa din dator här

   

  Håll koll på din verksamhet med IP-kameror

  Trådlös megapixelkamera DCS-2121

  ca pris 1300 exkl moms

  DCS-2121 Trådlös Megapixel Kamera är en mångsidig och unik övervakningslösning för hemmet, eller det lilla kontoret.  Kameran integreras med ditt kabelbaserade Ethernet nätverk, eller med ditt trådlösa nätverk, och är åtkomlig oavsett var du är i världen. Du kan övervaka direkt från en webbläsare, och/eller med en 3G mobiltelefon eller en PDA över Internet

  Kontakta oss för inköp samt installation (även koppling och lagring av film på vår ftp server)

  Klicka på bilden för att se YouTube film om kameran

  • Megapixel CMOS sensor (1280 x 1024)
  • Samtidig access från en dator eller en mobiltelefon med 3G eller en PDA
  • Direkt inspelning till en hårddisk, NAS, eller till ett SD minneskort (ingen programvara behövs)
  • Hög ljuskänslighet (0.5 Lux) för inspelning i miljöer med sämre ljusförhållanden.
  • 16x digital zoom
  • SD-kort plats för lagring av data i kameran.
  • D-Link Click’n Connect (DCC) som är en användarvänlig installationsguide.

   

  Mer info:

  Kameran spelar in och strömmar video i två format samtidigt. Motion JPEG (MJPEG) för en hög detaljkvalitet, och även MPEG4 med en lägre bandbredd anpassad för mobila 3G enheter.
  Kameran har en högupplöst Megapixel CMOS sensor och en ljuskänslig lins, kameran fungerar bra i förhållanden med lägre ljusnivåer. Den har även en 16x digital zoom för närbilder*.
  * 16x digital zoom förstorar bilden genom att förstora bildpunkterna i den valda delen av bilden upp till 16 gånger.
  Inspelning & lagring
  Du kan spara snapshots och spela in video och ljud direkt från din webbläsare till din lokala hårddisk eller lagringsenhet utan att installera någon programvara. Valda delar av bilden kan ställas in så att de är känsliga för rörelse, som i sin tur kommer att påbörja inspelning om något händer och automatiskt skicka ut ett mail som informerar om händelsen. Det är även möjligt att schemalägga inspelning.
  Kraftfullt övervakningssystem
  Kameran har en inbyggd mikrofon så att du kan fånga både ljud och bild. Det är möjligt att ansluta en högtalare som möjliggör tvåvägs ljudkommunikation. En SD-kortplats är inkluderad för direkt lagring.
  Med den inkluderade D-ViewCam™ mjukvaran kan man övervaka upp till 32 kameror.

  Enkel att installera
  Kameran inkluderar D-Link’s Click’n Connect mjukvara (DCC). Detta användarvänliga program kan köras direkt från produktens CD-ROM. Med några enkla steg så hjälper den till med installationen av produkten (Ström, kablar). Med tydliga instruktioner och bilder på de områderna som berörs under installationen.

  Qnetcom byter logga och gör om vår site Okt 2009

  I vår strävan efter att förbättra oss och göra de lättare för våra kunder så har vi gjort om vår site, i samband med det så även vår logga blivit justerad och anpassat för kommande tjänster.
  Vår kommande helpdesk kommer att underlätta för oss och vår kunder att rapportera, hantera och lokalicera ev. fel snabbare, då allt kommer att lagras i en datbas och detta gör allt sökbart.
  Vi har också inlätt samarbete med flera datarelaterade aktörer inom olika områden på marknaden och i och med det så växer vår kompetens i på flera områden.
  Vi ser framemot ett nytt 2010 och ett fortsatt gott samarbete med såväl leverantörer och kunder

  Vänligen Anders Thörnberg den 09-02-21

  Konverter hårddisk från FAT till NTFS

  Det finns många fördelar med att använda NTFS i stället för FAT32
  En av dom är att om du exempelvis vill köra en säkerhetkopia från en Server/dator där backupsystemet endast skapas 1 fil och har monterat en USB disk med FAT, så kan backup filen inte bli större en 4,2 Gb ca, du måst då konvertera disken till NTFS.
  En annan är högre säkerhet, som gör att du kan sätta olika rättigheter på filer/dokument eller mappar genom att sätt skriv/läs eller ingen åtkomst alls för vissa användare på datorn eller i systemet.

  Texten nedan beskriver hur du gör för att konverterar till NTFS. Innan du bästämmer dig bör du läsa vad dom olika formateringar för och nackdelar.
  När du konverterar från FAT till NTFS bibehålls all information på disken, men som alltid är det inte fel att säkerhetskopierar filerna inan man börjar.

  *  En del äldre program fungerar inte under NTFS, kontrollera ev. program innan konvertering.

  Choosing Between NTFS, FAT, and FAT32

  You can choose between three file systems for disk partitions on a computer running Windows XP: NTFS, FAT, and FAT32. NTFS is the recommended file system because it’s is more powerful than FAT or FAT32, and includes features required for hosting Active Directory as well as other important security features. You can use features such as Active Directory and domain–based security only by choosing NTFS as your file system.

  Konvertera till NTFS genom att använda Convert kommandot i dos läge.

   

  Konventerar FAT volum till NTFS

  1. Öppna ett dos fönster,

  2. I dos fönstret skriver du , typ: convert disk_enhet: /fs:ntfs 

  Exampel, skriv (convert D: /fs:ntfs) detta formaterar D: med NTFS format. Du kan formatera FAT or FAT32 volumertill NTFS med detta komando.

  Viktigt  Du kan INTE konvertera tillbaka till FAT partition.

  Dom olika filsystemen: (Eng)

  File Allocation Table (FAT)
  A file system used by MS-DOS and other Windows-based operating systems to organize and manage files. The file allocation table (FAT) is a data structure that Windows creates when you format a volume by using the FAT or FAT32 file systems. Windows stores information about each file in the FAT so that it can retrieve the file later.

  FAT32
  A derivative of the file allocation table (FAT) file system. FAT32 supports smaller cluster sizes and larger volumes than FAT, which results in more efficient space allocation on FAT32 volumes.

  NTFS File System
  An advanced file system that provides performance, security, reliability, and advanced features that are not found in any version of FAT. For example, NTFS guarantees volume consistency by using standard transaction logging and recovery techniques. If a system fails, NTFS uses its log file and checkpoint information to restore the consistency of the file system. In Windows 2000 and Windows XP, NTFS also provides advanced features such as file and folder permissions, encryption, disk quotas, and compression.

  Virus information: Hur många dator är smittade just nu?

  Via Pandas Active har det rapporterats följande antal datorer som är smittade dom senaste 24 timmarna.
  Statistiken uppdateras var 15 minut, gå in och titta på http://www.pandasecurity.com/img/enc/infection.htm

  Hur man gör för att nollaställa alla uppdateringar och börja från början.

  Problem:
  Får inte ner några Microsoft uppdateringa överhuvudtaget

  Förklaring:
  Ibland så kan datorn hänga och man får längre inte in några uppdatereingar överhuvud taget.
  Det kan då vara nädvändigt att nollställa alla och installera alla uppdaterinagr från början.

   

  Åtgärd:
  Det finns en fix från Microsoft som automatisk fixa det problemmet, gå till http://support.microsoft.com/kb/971058/#Fixitformialways och hämta/läs mer om problemet.

  Problem med att installera uppdateringar överhuvud taget

  Du kan ta hjälp av Systemfilsgranskaren (Sfc.exe) i Windows XP och Windows Server 2003 (ska fungera även på Vista) när du inte får ner din eller dina uppdateringar eller då dom installationen backar eller hänger sig vid uppdatering

  FÖRKLARING:
  Med hjälp av Systemfilsgranskaren kan en administratör söka igenom alla skyddade filer och kontrollera versionerna. Om det visar sig att en skyddad fil har skrivits över hämtas rätt version av filen från cachemappen (Systemrot\System32\Dllcache) eller från källfilerna för Windows-installationen, och sedan ersätts den felaktiga filen. Dessutom kontrolleras och fylls cachemappen igen. Du måste vara inloggad som administratör eller medlem av gruppen Administratörer för att kunna använda Systemfilsgranskaren. Om cachemappen skadas eller blir obrukbar kan du använda kommandona sfc /scannow, sfc /scanonce eller sfc /scanboot för att reparera dess innehåll. Källa Microsoft

  Hur gör man:
  Öppna ett dos fönster (öppna som administratör)skriv sedan sfc /scannow

  Mer information om detta hittar du på: http://support.microsoft.com/kb/310747/sv

  Fix It Automatisk problem sökning och fix för din dator.

  Microsoft Fix It Solution Center kan du kanske hitta lösningar på dina/ditt problem.
  Microsoft försöker ta fram fixar som automatiskt löser dina problem.
  Gå in på sidan och välj kategori i den vänstar menyn, leta sedan efter en felbeskrivning i den högra menyn som passar in på ditt fel. Klicka på den länken och kör den Fixen.

  Lycka till Qnetcom.

  Uppdatering för KB967715 Windows XP går inte att installera.

  Kan du inte få in uppdatering för Windows XP (KB967715), hämta den här och installera den manuellt!

  Mer information om autorun-funktioner som inte inaktiveras på rätt sätt, hämta.

  Är Windows Home Server något för dig?

  Med Windows Home Server kan du enkelt säkerhetskopiera, komma åt, dela och lagra familjens bilder, musik och filmer.

  Översikt av funktionerna:

  • Bilder, musik och filmer lagrade på en central plats

  • Hemdatorer säkerhetskopieras varje dag helt automatiskt

  • Lätt att återställa både enskilda filer eller en hel hårddisk

  • Fullständig åtkomst till filer på servern, både från datorer i hemmet och utanför

  • En egen, säker webbplats för delning av bilder och filmer med släkt och vänner

  • Enkelt att utöka servern med mer lagringsutrymme eller fler programvarufunktioner

  Mer information: http://www.microsoft.com/sverige/windows/products/winfamily/windowshomeserver/default.mspx

  Windows 7: Smygtitta på kommande godbitar.

  Är du nyfiken på nya Microsoft Windows 7?

  http://www.microsoft.com/sverige/windows/windows-7/

  Uppdatera din dator.

  Nedanstånde länkar hjälper dig att uppdatera din dator till den senaste versionen av respektive mjukvara.

  Uppdateringar för Microsoft Windows. Microsoft update
  Den senaste versionen av Internet Explorer. Internet Explorer 8
  Chatprogrammet Windows Live Messenger. Windows Live Messenger 8.1
  Plugin till din webbläsare för att visa Flash-filmer.
  Adobe Flash player
  Program för att kunna läsa PDF-dokument.
  Adobe Reader
  Plugin till webbläsaren för att visa filer skapade i Adobe Director.
  Adobe Shockwave player
   Program för att kunna köra Java-baserade applikationer.
  Java

  Varför hänger sig Internet Explorer?

  Om Internet Explorer hänger sig kan du kanske lösa det problemet genom att följa dessa enkla steg enligt Microsoft, hämta. (engelska)

  Uppgradera din bärbara Asus till Microsoft Windows 7.

  Kunder som köper en Asus bärbar dator med Vista Home Premium från 26 Juni kan uppgradera till Windows 7 Home Premium.

  http://event.asus.com/2009/windows7/se/

  Panda Internet Security 2010

  Panda Internet Security 2010 är en produkt som vi sålt och själva använt i över 5 år. Vi kan starkt rekommendera denna produkt. Qnetcom lever som vi lär för att vi ska vara säkra på att vi säljer rätt produkt. Panda IS 2010 skyddar dig från virus, spyware, rootkits, hackers, bedrägerier online, identitetsstöld och alla andra internethot. Därtill håller den din inkorg fri från spam och ovälkomna e-postmeddelanden.  Är du desutom småbarnsförälder kan du via kontrollmodulen göra det möjligt för dina barn att surfa säkert på Internet. Tack vare de senaste teknologin på att hitta virus är progammet nu mycket snabbare än tidigare versioner.

  Panda Internet Security 2010 innehåller:

  • Antivirus
  • Antispyware
  • Antiphishing
  • Antirootkit
  • Brandvägg
  • Identitetsskydd
  • Antispam
  • Föräldrakontroll
  • Backup
  • PC-optimering
  • Teknisk support och automatiska uppgraderingar

  Nyhetsbrev från Microsoft om säkerhet för hemdatoranvändare.

  Om du är en vetgirig person så rekommenderar vi Microsofts nyhetsbrev som kommer till dig varje månad.

  http://www.microsoft.com/sverige/protect/secnews/default.mspx

  CD/DVD-enhet syns inte i utforskaren

  Problem med tsst cd/dvdw ts-I632d ata device

  Lösningen gäller för både Microsoft Windows XP och Vista:

  1. Klicka på plustecknet (+) till vänster om HKEY_LOCAL_MACHINE.
  2. Klicka på plustecknet (+) till vänster om SYSTEM.
  3. Klicka på plustecknet (+) till vänster om CurrentControlSet.
  4. Klicka på plustecknet (+) till vänster om Control.
  5. Klicka på plustecknet (+) till vänster om Class.
  6. Klicka på {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}.
  7. I högra sidan av fönstret trycker du på UpperFilters.
  8. Tryck på Redigera i menyfältet överst i fönstret.
  9. Tryck på Ta bort och välj Ok.
  10. I högra sidan av fönstret trycker du på LowerFilters.
  11. Tryck på Redigera i menyfältet överst i fönstret.
  12. Tryck på Ta bort och välj OK.
  13. Tryck på Arkiv och välj Avsluta.

  Starta om datorn och kontrollera om enheten fungerar bättre nu.

  Hur du kan använda säkerhetsfunktionerna i Microsoft-produkter.

  Det händer mycket på Internet som du kanske bör känna till. Ta dig därför tid att gå in här och se hur du kan göra din dator säkrare för dig och dina barn.

  e-post problem i någon av Microsofts produkter.

  På Microsofts supportsidor här hittar du information som kan hjälpa dig att lösa problemen.